Vissen op karper Iktus


 We inform our foreign customers that iktus will stop working with all its tour operators in May 2021. Current bookings will be guaranteed until the end of 2021 but new bookings must be made live on our website from May 2021.

Thanks

 

Voor sessies van één week, alleen online reserveren!

Om de tarieven en beschikbaarheid te raadplegen, klik op

 Online boeken

 

* Voor boekingen van minder dan een week, contacteer ons slechts 10 dagen ervoor.

     Voor België en Nederland , dank aan Martin Komen Fisherman Holidays contact op + 32 ( 0) +50-363429


DUTCH

   32(0)50-363429 
Email:
info@karpervissen.be 

 

 http://www.fishermanholidays.com/lake/detail.phtml?id=1

 

In Zuid Frankrijk, vlakbij de stad Pau (Aquitaine), ligt het karperdomein Iktus. Het domein heeft een totale oppervlakte van 140 ha met een schitterend meer van 35 ha. Het wordt gepacht door een jonge enthousiaste waterbioloog die vastbesloten is om een top viswater te maken van deze oude grindafgraving. Er zijn 15 dubbele stekken waarvan altijd 2 vrij blijven. Op deze manier is het altijd mogelijk om tijdens je week even te verkassen. De 60 jaar oude grindafgraving heeft een onregelmatige diepte die varieert tussen de 1 en de 10 meter.

 

 

Het water, afkomstig uit de Pyreneeën, is van buitengewoon goeie kwaliteit. Het meer is uitzonderlijk helder: vissers kunnen zelfs de diepere stekken op zicht aanvoeren!

 

Het visbestand bestaat uit zo’n 1200 spiegelkarpers en schubkarpers tussen de 8kg en de 33 kg; veel vissen wegen meer dan 15kg. Verder is er meerval tot 100 kg, graskarper tot 30 kg+, siberische steur tot 33kg en transmontanus steur tot 60 kg. Er zit geen dwergmeerval noch zoetwaterkreeft.

 

Op Iktus zijn boten, fietsen, dieptemeters, vismateriaal, enz. Te huur.

 

In het Club Huis “La Maison des Lacs” worden de vissers heel het jaar door, vanaf 9:00h ’s morgens ontvangen. Hier kan men raad en tips krijgen en is ook allerlei vismateriaal te koop (aas, klein materiaal, enz).

 

De douches en toiletten bevinden zich in de bungalow bij de ingang. Verder is ook een kleine hut aan het andere eind van het meer dat verwarmd is, er is een koelkast, micro golf oven en een kleine kookplaat.

 

Op het terrein is ook een restaurant en een bar waar eten en drank besteld kan worden. Er is ook een seminarie ruimte met plaats voor 250 man (enduro, clubs). Aan de ingang staan 20 nieuwe houten bungalows die verhuurd worden.

 

De omgeving van Iktus biedt ook heel wat mogelijkheden voor diegene die niet willen vissen: paardrijden, golf (18 holes) tennis, squash, paintball, biljart, bowling, karting, etc. Op 5 minuten rijden zijn verschillende goeie restaurants en inkoopcentra te vinden. De Pyreneeën liggen op 30 min rijden.

vissen op karper Iktus
De visserij op karper Iktus

Reglement voor “IKTUS”

1. De vissers dienen in het bezit te zijn van een boekingsbevestiging.

2. Er mag 24 uur per dag worden gevist onder het motto: NO KILL.

3. Het Clubhuis en de Receptie zijn van 9:00h tot 12:00h open en van 14:00h tot 18:00h open. Voordat u naar uw stek gaat moet u bij de Receptie in-checken.

4. Aankomst: van 14:00h tot 17:00h

5. Vertrek: van 09:00h tot 12:00h. Bij uw vertrek krijgt u uw waarborg terug.

6. Het gebruik van eigen boten is niet toegestaan. Alleen het gebruik van ter plaatse gehuurde roeiboten is toegestaan ivm hygiëne en veiligheid. Elektromotor mag u wel meebrengen en gebruiken. Gebruik van voerboten is ook toegestaan mits u andere vissers er niet mee stoort.

7. Zwemmen in het viswater in de buurt van de stekken is verboden.

8. Er mag uitsluitend worden gevist met: karpervriendelijke loodmontages (safety bolt rigs), enkelvoudige haken, en nylon hoofdlijnen. De onderlijn mag van gevlochten materiaal zijn. Leadcore is verdoden.

9. Materiaal dat niet gebruikt mag worden: Bewaarzakken, “bent hooks”, gevlochten hoofdlijnen, pindas en ongekookte granen voor het aanvoeren. De onderlijn mag nooit sterker zijn dan de hoofdlijn.

10. Een visser mag met max. 3 hengels vissen. De bivvies of tenten moeten een neutrale (camouflage) kleur hebben. Gebruik aub haken zonder weerhaak of haken met micro weerhaak of haken met dichtgeknepen weerhaak. Max. Haakgrootte: n°2.

Elke visser dient een schepnet bij zich te hebben met een opening van minstens 90 cm en een onthakingsmat die ten

minste 4 cm dik en tenminste 60 cm breed en 90 cm lang is, een weegzak en een ontsmettingsmiddel. (Klinex)

11. Het vissen is alleen toegestaan op de aangeduide stekken.

12. Elke gevangen vis moet met de grootste zorgvuldigheid weer worden teruggezet.

13. Elke vorm van verminking van de vissen, zoals het merken, houdt in de onmiddellijke verwijdering van de desbetreffende vissers van het domein. Het meenemen van specimen wordt beschouwd als diefstal en zal als zodanig onmiddellijk worden aangegeven bij de plaatselijke Gendarmerie.

14. U mag met de auto tot aan de stek rijden voor het laden en lossen; daarna moet de auto op de bewaakte parking gezet worden.

15. In de vakantiewoningen kunnen 4 mensen slapen. Lakens en handdoeken dient u zelf mee te brengen.

16. Iedereen wordt verzocht de natuur, de rust en de netheid te respecteren. Let vooral op het gebruik van het sanitair en op de netheid op en rond de stekken. U dient alle vuil in vuilniszakken te deponeren en geen onnodig lawaai te maken.

17. Honden zijn toegelaten op de stekken. Open vuur is verboden. Het gebruik van camping-gas toestellen is toegestaan. Er mogen geen campers op de stekken staan.

18. Bij herhaalde inbreuk op dit reglement zullen de vissers van het domein worden verwijderd. De domeinwachter kan vissers die onder invloed van alcohol zijn, de toegang tot het domein ontzeggen zonder enige vorm van financiële tegemoetkoming.

19. De domeinwachters hebben het recht om op ieder moment de onderlijnen te controleren.

20. Het reglement zal door alle vissers worden ondertekend als bewijs van akkoordverklaring.

 

Indien het reglement wordt gerespecteerd, dan zal de domeinwachter met plezier u de grootst mogelijke service geven en al uw vragen beantwoorden. Uw verblijf en dat van de anderen zal hiermee gediend zijn.


Raadpleeg de planning van de reservering: Planning karper-Vissen cottage.

adresse GPS

1 rue de Monhauba

64140 LONS

Adresse postale

IKTUS - Chemin Passerelle

64110 LAROIN


 

Email:

iktus@orange.fr

 

Horaires semaine: 9h-12h30 et 13h30-18h

Dimanche: 10h-12h30 et 13h30-17h 

 

Tel:

+33(0)6.44.35.96.35